Erfurt tram Duitsland oktober 2003

Erfurt is de grootste stad van Thuringen. De gunstige ligging van de stad ten opzichte van de Rijn en Rusland heeft de economie vroeger gestimuleerd. De handel bloeide op en in de Middeleeuwen was Erfurt een van de machtigste en grootste steden van Duitsland. De vele monumenten in deze stad herinneren aan deze periode. Uniek is de Krämerbrucke. Deze brug, die de Gera overspant, is aan twee kanten bebouwd met vakwerkhuizen. Ten noorden van de Alpen komt dit verder niet voor.  De eerste foto toont de Krämerbrucke, zoals deze ook wel in reisgidsen is afgebeeld. De foto's zijn gemaakt in het centrum van Erfurt. Opvallend is dat de lange trams zich snel en schijnbaar moeiteloos door de smalle straten voortbewegen.   

                  Das Stadtwappen

           Stadt Erfurt

 

 

Links:

Momenteel is een ambitieus plan in uitvoering om de tram van  Erfurt om te vormen tot een Stadtbahn. Informatie hierover en over de tram van Erfurt is te vinden onder de volgende link: http://www.evag-erfurt.de

Verder worden Erfurt en Jena genoemd in een artikel over light rail van Leeuwenburgh in Verkeerskunde vaktijdschrift over verkeer en vervoer.  

Overzicht hedendaagse tramlijnen van Erfurt

Terug naar index